Заліщицька районна державна адміністрація
48600, м.Заліщики, вул.С.Бандери, 15-Б
 
укр рус eng
Пошук
Розширений пошук

Опитування

.
На головну / Дозвільний центр

Інформацій картка


  

 

  

 

 

 ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА

щодо отримання сертифіката якості зерна та продуктів його переробки

______      _Тернопільська обласна державна хлібна інспекція________________________
______________________________________________________________________________________
                                        (найменування органу, що видає документ дозвільного характеру) 

 

1. 

Найменування дозвільного центру, в якому здійснюється обслуговування суб'єктів господарювання  

Єдиний Дозвільний центр Заліщицької районної державної адміністрації

2. 

Місцезнаходження дозвільного центру  

м Заліщики, вул. С.Бандери, 15 б

3. 

Інформація щодо графіка роботи дозвільного центру 

прийом СПД : з понеділка по п’ятницю з 800 до 17 15  обідня перерва : з 1300 до 1400   

представником дозвільного органу :                                    вівторок  з 9.00 до 13.00

4. 

Реквізити адміністратора(-ів) та представника(-ів) місцевого дозвільного органу, відповідальних, за видачу документа дозвільного характеру: 

Адміністратори ( тел 03554 2-10-33) 

Войдевич О.Б.

Представники дозвільного органу :       

Винничок Л.В., Фльорчук О.І.

4.1. 

Нормативно-правові акти, якими регламентується видача документа дозвільного характеру 

 Закон України  “Про зерно та ринок зерна в Україні” , Постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2009р. № 848 “Про затвердження Порядку видачі сертифіката якості зерна та продуктів його переробки”

4.2. 

Закони України (назва, частина, стаття) 

 ч.2 ст.21 Закону України “Про зерно та ринок зерна в Україні” 

4.3. 

Акти Кабінету Міністрів України
(назва, дата та номер, пункт) 

 Постанова Кабінету Міністрів України від 23.07.2009р. № 848 “Про затвердження Порядку видачі сертифіката якості зерна та продуктів його переробки”. 

4.4. 

Акти центральних органів виконавчої влади (назва, дата та номер, пункт) 

--------------

5. 

Акти місцевих органів виконавчої влади / органів місцевого самоврядування (назва, дата та номер, пункт) 

--------------

6. 

Вичерпний перелік документів, необхідних для отримання документа дозвільного характеру  

1. Заява, в якій зазначаються інформація про об’єкт сертифікації та зобов’язання щодо забезпечення умов  для відбору проб відповідно до нормативних документів.

2. Копія контракту (якщо здійснюються експортно-імпортні операції та переміщення територією України).

3. Договір про проведення робіт з огляду (інспектування) зерна та продуктів його переробки.

4. Платіжний документ

7. 

Платність (безоплатність) видачі документа дозвільного характеру 

  Платно

  

У разі платності: 

  

7.1. 

Нормативно-правові акти, на підставі яких стягується плата
(назва та реквізити нормативно-правового акту) 

  Закон України  “Про зерно та ринок зерна в Україні”, Постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2009р. № 848 “Про затвердження Порядку видачі сертифіката якості зерна та продуктів його переробки”, від 09.06.2011 599 Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною інспекцією сільського господарства, а також державними інспекціями сільського господарства в Автономній Республіці Крим та областях, мм. Києві та Севастополі, районах, та розміру плати за їх надання”.

7.2. 

Розмір плати 

 

  

  Розмір плати за надання послуги, гривень 

 1) водним транспортом: 

 

 

пшениця 

за одну тонну 

1,4 

інші зернові та зернобобові культури 

- " - 

1,25 

олійні культури 

- " - 

1,4 

борошно 

- " - 

1,55 

крупи 

- " - 

1,4 

комбікорми і комбікормова сировина 

- " - 

1,5 

2) залізничним транспортом: 

  

  

пшениця 

за один вагон 

195,25 

інші зернові та зернобобові культури 

- " - 

138 

олійні культури 

- " - 

109,35 

борошно 

- " - 

157,1 

крупи 

- " - 

106,95 

комбікорми і комбікормова сировина 

- " - 

97,7 

3) автомобільним транспортом або контейнером: 

  

  

пшениця 

за один автомобіль, контейнер 

162,45 

інші зернові та зернобобові культури 

- " - 

109,8 

олійні культури 

- " - 

81,15 

борошно 

- " - 

133,9 

крупи 

- " - 

97,2 

комбікорми і комбікормова сировина 

- " - 

69,5 

4) після здійснення вибіркового вхідного та вихідного контролю під час проведення транзитних операцій із зерном та продуктами його переробки:  

  

  

пшениця 

за одну тонну 

0,85 

інші зернові та зернобобові культури 

- " - 

0,7 

олійні культури 

- " - 

0,75 

борошно 

- " - 

0,85 

крупи 

- " - 

0,75 

комбікорми і комбікормова сировина 

- " - 

0,85 

5) з визначенням показників якості і безпеки зерна та продуктів його переробки на запит суб'єкта господарювання, зокрема: 

  

  

зернових, зернобобових та олійних культур шляхом: 

  

  

відбору точкових проб зерна (насипом), у тому числі: 

  

  

відбору із: 

  

  

складів 

за одну пробу 

30,15 

вагонів 

- " - 

25,55 

автомобілів 

- " - 

7,1 

мішків 

- " - 

3,55 

складення об'єднаної проби, заповнення етикетки 

- " - 

1,75 

виділення середньої проби з об'єднаної 

- " - 

виділення наважок, підготовки до проведення аналізу (олійні культури) 

- " - 

2,5 

виділення наважок, підготовки до проведення аналізу (зернові та зернобобові культури) 

- " - 

1,75 

визначення фізико-хімічних показників якості, у тому числі: 

  

  

масової частки вологи із застосуванням гравіметричного методу: 

  

  

з попереднім підсушуванням: 

  

  

пшениця, жито  

- " - 

5,65 

ячмінь, кукурудза, овес, просо, рис, гречка, інші зернові культури 

- " - 

9,6 

зернобобові культури 

- " - 

8,85 

олійні культури 

- " - 

4,1 

без попереднього підсушування: 

  

  

кукурудза 

- " - 

8,35 

зернобобові культури 

- " - 

6,2 

олійні культури 

- " - 

2,5 

пшениця, жито, ячмінь, овес, просо, рис, гречка, інші зернові 

- " - 

4,25 

масової частки вологи за: 

  

  

методом інфрачервоної спектроскопії 

- " - 

2,5 

методами ISO, ICC, Gafta 

за одну пробу 

40,8 

запаху у: 

  

  

цілому зерні 

- " - 

0,35 

цілому зерні з пропарюванням 

- " - 

1,4 

розмолотому зерні 

- " - 

кольору 

- " - 

1,6 

зараженості хлібними шкідниками у: 

  

  

явній формі 

- " - 

4,8 

прихованій формі 

- " - 

6,4 

натури 

- " - 

3,7 

вмісту смітної та олійної домішок, кількість розколотих плодів 

- " - 

14,9 

вмісту смітної та зернової домішок 

- " - 

9,6 

вмісту дрібних зерен 

- " - 

3,2 

вмісту фузаріозних та рожевозабарвлених зерен 

- " - 

7,45 

вмісту зіпсованих зерен у: 

  

  

пшениці, житі, ячмені 

- " - 

кукурудзі, горосі 

- " - 

8,85 

просі 

- " - 

11,55 

інших зернових та олійних культурах 

- " - 

11,15 

вмісту шкідливих домішок у: 

  

  

просі 

- " - 

3,2 

інших зернових культурах 

- " - 

2,85 

зернобобових культурах 

- " - 

9,6 

олійних культурах 

- " - 

6,75 

вмісту особливо врахованої домішки у: 

  

  

просі 

- " - 

3,2 

зернобобових культурах 

- " - 

6,75 

інших зернових та олійних культурах 

- " - 

9,6 

вмісту важко відокремлюваних домішок 

за одну пробу 

3,35 

вмісту металомагнітних домішок 

- " - 

3,55 

склоподібності 

- " - 

3,7 

типу зерна, у тому числі: 

  

  

пшениця 

- " - 

2,85 

овес, кукурудза, просо, інші зернові культури 

- " - 

3,55 

зернобобові культури 

- " - 

23,4 

рис 

- " - 

12,6 

вмісту зерен, пошкоджених клопом-черепашкою 

- " - 

10,3 

вмісту сажкових зерен 

- " - 

8,85 

масової частки сирої клейковини та її якості із застосуванням: 

  

  

гравіметричного методу 

- " - 

29,95 

методу інфрачервоної спектроскопії 

- " - 

2,5 

методів ICC, Gafta 

- " - 

26,8 

гравіметричного методу ISO 

- " - 

17,75 

числа падання зерна пшениці 

- " - 

8,15 

масової частки білка за: 

  

  

тітрометричним методом 

- " - 

71,45 

методом інфрачервоної спектроскопії 

- " - 

2,5 

плівчастості, визначеної вручну: 

- " - 

  

просо, рис, гречка 

- " - 

12,05 

овес 

- " - 

8,5 

масової долі ядра: 

  

  

гречки 

- " - 

25,55 

проса 

- " - 

20,05 

крупності зерна 

- " - 

6,4 

маси 1000 зерен 

- " - 

30,5 

вмісту пошкоджених гороховою зернівкою і листоверткою 

- " - 

11,9 

здатності до проростання 

за одну пробу 

83,35 

життєздатності 

- " - 

20,4 

кислотного числа жиру 

- " - 

57,45 

загальної кислотності 

- " - 

7,65 

консистенції зерна рису 

- " - 

3,55 

наявності червоних зерен рису 

- " - 

4,6 

наявності пожовклих зерен рису 

- " - 

4,6 

наявності глютинозних зерен рису 

- " - 

4,6 

масової частки ерукової кислоти 

- " - 

67,4 

вмісту глюкозинолатів за методом: 

  

  

високоефективної рідинної хроматографії 

- " - 

72,35 

глюкотесту 

- " - 

8,85 

масової частки сирого жиру 

- " - 

62,05 

масової частки золи 

- " - 

23,75 

масової частки золи, що не розчиняється у 10-відсотковій соляній кислоті 

- " - 

28,35 

масової частки сирого протеїну (вміст азоту) 

- " - 

71,45 

масової частки сирої клітковини 

- " - 

37,25 

масової частки сирої клітковини у продуктах тваринного походження 

- " - 

37,25 

вмісту крохмалю 

- " - 

46,1 

виходу зерна із кукурудзи в качанах 

- " - 

35,45 

екстрактивності ячменю 

- " - 

89,35 

в борошні, крупах, комбікормі, комбікормовій сировині, побічних продуктах переробки зерна шляхом: 

  

  

відбору точкових проб, у тому числі: 

  

  

визначення об'єму вибірки 

- " - 

4,8 

відбору проби з мішків на складі: 

  

  

борошна, крупів 

- " - 

44,35 

комбікормів, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна 

за одну пробу 

30,15 

відбору проб з мішків у вагоні: 

  

  

борошна, висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна 

  

25,55 

крупів 

  

12,05 

відбору проб з мішків у автомобілі: 

  

  

борошна, крупів 

  

12,05 

висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна 

  

7,1 

складення об'єднаної проби продукції 

  

3,35 

виділення середньої проби з об'єднаної проби 

  

виділення наважок для проведення аналізу вручну (крупи, комбікорми) 

  

2,5 

виділення наважок для проведення аналізу вручну (борошно) 

  

1,4 

визначення фізико-хімічних показників якості: 

  

  

вологості, у тому числі: 

  

  

борошна, висівок, комбікормів, комбікормової сировини, інших побічних продуктів переробки зерна 

- " - 

4,95 

крупів 

- " - 

5,65 

кольору: 

  

  

борошна 

- " - 

1,75 

крупів 

- " - 

0,9 

висівок, комбікормів, сировини, інших побічних продуктів переробки зерна 

- " - 

1,25 

запаху: 

  

  

без підігрівання проби 

- " - 

1,4 

з підігріванням проби 

- " - 

вмісту металомагнітної домішки 

за одну пробу 

3,35 

вмісту шкідливої домішки (в крупі) 

- " - 

5,65 

вмісту мінеральної домішки (в крупі) 

- " - 

1,75 

смаку та хрусту (в крупі, борошні) 

- " - 

1,05 

зараженості та забрудненості хлібними шкідниками: 

  

  

крупи 

- " - 

5,85 

борошна, комбікормів, висівок, шротів, макухи, інших побічних продуктів переробки зерна 

- " - 

12,6 

крупності борошна 

- " - 

7,1 

числа падання борошна 

- " - 

8,7 

зольності: 

  

  

борошна 

- " - 

31,4 

крупи 

- " - 

23,75 

білості 

- " - 

6,75 

розварюваності 

- " - 

12,25 

вмісту смітної домішки, квіткових плівок, зіпсованих, необрушених зерен (у крупі) 

- " - 

9,6 

вмісту доброякісного ядра 

- " - 

5,15 

вмісту мучки 

- " - 

1,95 

вмісту поїдених зерен 

- " - 

11,9 

недодиру: 

  

  

без забарвлення 

- " - 

6,75 

із забарвленням 

- " - 

7,45 

наявності пожовклих глютинозних ядер рису, червоних та крейдяних ядер 

- " - 

1,6 

наявності сторонніх домішок 

- " - 

1,75 

крупності чи номера крупів 

- " - 

6,05 

вмісту і якості клейковини (в борошні), визначеної вручну 

- " - 

19,85 

реологічних властивостей тіста (W) (на альвеографі) 

за одну пробу 

79,8 

водопоглинаючих властивостей борошна (на фаринографі) 

- " - 

79,8 

індексу осадження (седиментація) методом Зелені 

- " - 

26,6 

автолітичної активності 

- " - 

14,9 

пробної випічки хліба 

- " - 

14,7 

об'ємного виходу хліба 

- " - 

4,45 

формостійкості 

- " - 

4,45 

діаметра гранул висівок, комбікормів 

- " - 

11,7 

довжини гранул висівок, комбікормів 

- " - 

8,85 

крихкості гранул висівок, комбікормів 

- " - 

8,85 

визначення показників безпеки в зерні та продуктах його переробки, зокрема: 

  

  

токсичні елементи, у тому числі: 

- " - 

435 

свинець 

- " - 

84,6 

миш'як 

- " - 

84,6 

кадмій 

- " - 

84,6 

ртуть 

- " - 

84,6 

мідь 

- " - 

84,6 

цинк 

- " - 

84,6 

мікотоксини, у тому числі: 

- " - 

174,3 

афлотоксин B 1 

- " - 

85,65 

зеараленон 

- " - 

85,65 

T-2 токсин 

- " - 

85,65 

дезоксиніваленон (вомітоксин) 

- " - 

85,65 

охротоксин A 

- " - 

85,65 

патулін 

- " - 

85,65 

радіонукліди, у тому числі: 

  

  

цезій 

- " - 

84,6 

стронцій 

- " - 

84,6 

пестициди, хлор та фосфоровмісні речовини 

за одну пробу 

111,2 

генетично-модифіковані об'єкти в зерні та продуктах його переробки: 

  

  

проведення якісного аналізу 

- " - 

344,55 

проведення якісного та кількісного аналізу 

- " - 

582,5 

інші показники якості: 

  

  

масова доля залишкової кількості розчинника (бензину) 

- " - 

75 

кількість краплин 

- " - 

14,2 

алкалоїдне насіння 

- " - 

14,2 

ізотіоціанати 

- " - 

111,7 

CaCO3+MgCl3 у вапняку 

- " - 

44,35 

вміст натрію 

- " - 

33,7 

активність уреази 

- " - 

26,6 

вміст кальцію 

- " - 

47,9 

вміст фосфору 

- " - 

47,9 

перекисне число жиру 

- " - 

56,75 

вміст хлористого натрію 

- " - 

33,7 

фосфоровмісні речовини в олії 

- " - 

79,8 

вміст білка за Барнштейном 

- " - 

72,7 

колір, смак, прозорість олії 

- " - 

39 

вміст нежирових домішок в олії, кольорове число олії 

- " - 

51,4 

вміст мила (якісна проба) 

- " - 

12,4 

вміст мила 

- " - 

46,1 

пероксидне число олії 

- " - 

46,1 

кислотне число олії 

- " - 

46,1 

йодне число олії 

- " - 

46,1 

вміст масляної кислоти 

- " - 

65,6 

вміст алкалоїдів 

- " - 

117,05 

мікробіологічні показники: 

  

  

мезофільні аеробні факультативно-анаеробні мікроорганізми 

за одну пробу 

72,7 

анаероби, стафілокок 

- " - 

76,25 

бактерії групи кишкової палички 

- " - 

76,25 

плісняві гриби 

- " - 

76,25 

бактерії роду протей 

- " - 

76,25 

сальмонели 

- " - 

76,25 

живі клітини продуцента (дріжджі) 

- " - 

72,7 

мікологічні випробування 

- " - 

76,25 

наявність зерен із жовто-зеленою флуоресценцією 

- " - 

26,6 

токсичність: 

  

  

токсичність на тетрахімені 

- " - 

58,5 

токсичність на інфузоріях стілоніхіях 

- " - 

44,35 

гормони 

- " - 

317,05 

нітрати 

- " - 

20,05 

нітрити 

- " - 

17 

6) після проведення арбітражного дослідження зерна та продуктів його переробки 

- " - 

124,15 

7.3. 

Розрахунковий рахунок для внесення плати 

 р/р  31253272211462, банк : Управління Державного казначейства у Шевченківському районі м. Києва,      МФО 820019, код ЄДРПОУ   37471760 Державна інспекція сільського господарства України

8. 

Строк, протягом якого видається документ дозвільного характеру  

  Протягом трьох днів після надходження заяви від суб’єкта ринку зерна і завершення завантаження транспортного засобу.

9. 

Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні документа дозвільного характеру 

  - подання суб'єктом ринку зерна  необхідних  документів  не  в повному обсязі; 
- невідповідність якості  зерна  та  продуктів його переробки 
державним стандартам, крім випадків, коли якість експортного зерна та продуктів його переробки відповідає вимогам, що зафіксовані сторонами в експортному контракті;
- невідповідність транспортного засобу встановленим вимогам. 
 
 

10. 

Строк дії документа дозвільного характеру (необмеженість строку дії) 

  Протягом строку перевезення вантажу та розвантаження в пункті призначення.

11. 

Необхідність у проведенні експертизи (обстеження) об'єкта, на який видається документ дозвільного характеру  

Огляд (інспектування) зерна та продуктів його переробки

12. 

Платність (безоплатність) проведення експертизи (обстеження) 

--------

  

У разі платності: 

  

12.1. 

Нормативно-правові акти, на підставі яких стягується плата
(назва та реквізити нормативно-правового акту) 

--------

12.2. 

Розмір плати проведення експертизи (обстеження) 

--------

12.3. 

Розрахункові рахунки для внесення плати 

  

13. 

Примітки 

--------------





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Земельні ділянки для

учасників АТО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анонси подій

Інформаційні послуги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Актуальна тема